DONJI VAKUF: Potvrđena optužnica za trostruko ubojstvo u Sokolini

Županijski sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Travnik za trostruko ubojstvo koje se dogodilo 21. ožujka u selu Sokolina nadomak Donjeg Vakufa, prenosi Dnevnik.ba.

 

Tog dana su u poslijepodnevnim satima hicima iz automatske puške ubijeni Ševko Draginović, Ferid Rahmanović i Omer Bašić iza kojih su ostale višečlane obitelji.

Prvooptuženom, Sabahudinu Habibu koji je osumnjičen kao direktni izvršitelj na teret se stavljaju kaznena djela ubojstva Omera Bašića, Ševke Draginovića, Ferida Rahmanovića u sticaju s kaznenim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Drugooptuženi Sabit Habib, tereti se za sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje u sticaju sa kaznenim djelom nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Županijsko tužiteljstvu u Travniku Arnela Habiba, Sanela Habiba i Avdu Habiba tereti za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti.

Teško stanje prvooptuženog

Doznaje se kako je osumnjičeni Sabahudin Habib u jako teškom je psihičkom stanju zbog cjele situacije. I u danu kada se dogodila ova tragedija pokušao je samoubojstvo na licu mjesta, ali i kasnije u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Busovači gdje je pod posebnim mjerama nadzora. Njegova obitelj rodbinski je vezana sa nekim od obitelji oštećenih, konkretno njegova sestra udata je za brata jednog od ubijenih.

Ostali obuhvaćeni optužnicom kojima je bila odrđena mjera pritvora su od ranije na slobodi, dok jedan od optuženih nije ni bio obuhvaćen mjerom pritvora.

/HMS/