Vijesti iz BiH

Donatorska večer Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“

U organizaciji Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Mostar u tom je gradu održana VIII. humanitarna večer kojoj se odazvalo gotovo 950 žena iz cijele BiH: Čapljine, Čitluka, Ljubuškog, srednje Bosne, Širokoga Brijega. Naravno, najviše žena dolazi iz Mostara, iz temeljnih ogranka koji i jesu bili pravi nositelji ove večeri.

Dvorana svadbenog salona Venera bila je pretijesna za sve one koji su iskazali interes za humanitarno djelovanje žena.

Sav prikupljen prihod namijenjen je velikom projektu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i osnivanju banke koštane srži. Riječ je o suvremenom projektu koji će donore registrirati u europskom udruženju banaka koštane srži, što mnogim bolesnicima otvara vrata nade da mogu prevladati svoje zdravstvene poteškoće. To je projekt koji nadrasta lokalne okvire i smatramo da svi trebamo sudjelovati u tome na način koji možemo.

Predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar Zdenka Leženić naglasila je kako je odgovornost prema vjeri i domovini, prema istini temelj naše opstojnosti, a o toj je odgovornosti govorio i mons. Vukšić u svojoj subotnjoj propovjedi na Bobovcu.

Čovjekoljublje bi trebalo biti temeljna okosnica našega življenja. A upravo su žene čuvarice čovjekoljublja i ako tu ljubav usklade sa svojom mudrošću i prirođenim instinktom, mogu mijenjati svijet.

U uvodnom dijelu nastupila je mostarska ženska klapa Ar’ja. Neke članice te klape članice su i Zajednice žena pa je to ujedno i njihov prinos programu. Potom je prikazan kratki videouradak kao vremeplov o Zajednici žena nakon kojeg je uslijedila bogata tombola. Prvu nagradu poklonio je G-tour Međugorje i odlazak na hodočašće u Svetu Zemlju. Potom je uslijedio zabavni program uz sastav Laguna.

Večeri je nazočila i ministrica obrane Marina Pendeš, nova predsjednica Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača koja je izabrana na konvenciji u proljeće 2015., te članice predsjedništva Zajednice žena te stranačke kolegice.

(Zajednica žena Kraljica Katarina Kosača)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend