Vijesti iz BiH

Donatorska večer “Kruh Sv. Ante” održana u Sarajevu gdje su i naši Vitežani Ana Gabrić i Bruno Grebenar dali svoj doprinos

U utorak, 20. ožujka 2018. godine u Sarajevu, upriličena je donatorska večer HKO „Kruh sv. Ante“ za projekte koje provodi. Cilj organiziranja donatorske večeri bio je upoznati javnost s projektima Organizacije, ali i ukazati na njihovu potrebu.
Projekti i aktivnosti koje provodi od velikog su značaja za društvenu sredinu, jer doprinose dobrobiti ljudi u zajednici, obuhvaćaju sve ljude koji se nalaze u bilo kojoj vrsti potrebe, od onih najmlađih do najstarijih, bez obzira na vjeru i naciju. „Važan nam je samo čovjek i njegova potreba te nastojanje da mu pomognemo u toj potrebi“.

Dvoje već istaknutih Vitežana koji su ujedno volonteri u toj humanitarno karitativnoj udrugi Ana Gabrić i Bruno Grebenar dali su svoj doprinos.
Uz volonterski angažman u samoj pripremi i organizaciji donatorske večeri Bruno i Ana su imali i scenski nastup prilikom čega je Bruno Grebenar recitirao poeziju Ivane Kalfić, a Ana Gabrić pročitala esej o ulozi HKO Kruh Svetog Ante.

Donatorska večer okupila veliki broj učesnika, zainteresiranih za projekte HKO “Kruh sv. Ante”, a među brojnim učesnicima donatorske večeri bili su i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio, koji su s predstavnicima medija podijelili zadovoljstvo organiziranjem jedne tako plemenite akcije.
Pijanist Bartolomej Stanković, otvorio je donatorsku večer izvedbom Četiri minijature na način bosanskog i dalmatinskog folklora, nakon čega je sve prisutne pozdravio fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, ističući značaj karitativno-socijalne dimenzije djelovanja u sklopu poslanja provincije.
“Siromaštvo koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovnih ljudskih potreba, poput hrane, pića i doma, globalni je problem današnjice”, kazao je fra Jozo, podcrtavajući nužnost djelovanja protiv svojevrsne globalizacije ravnodušnosti u modernom svijetu. Stoga, “Kruh sv. Ante” želi dati vlastiti doprinos u izgradnji svijeta u kojemu jedni druge čuvamo i jedni za druge se brinemo, a u čijem je centru čovjek i njegovo dobro, nasuprot sistemu koji u središte stavlja novac, pretvarajući ga u idole i potičući enormnu neuravnoteženost u društvu.
U sklopu donatorske večeri upriličena je i prodaja radova/slika iz opusa poznatih likovnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Donatorska večer protekla je u ugodnoj atmosferi i druženju, a sve je propraćeno prigodnim kulturno-umjetničkim programom u kojem je, uz pijanista Barolomeja Stanković, nastupio i zbor „Fra Nenad Dujić“ te Tamburaški sastav Franjevačke teologije u Sarajevu, koji se predstavio numerom Sarajevo ljubavi moja.
Za uspjeh održane donatorske večeri zaslužni su mnogi dobročinitelji koji su nam bili podrška tijekom organizacije cijelog događaja, krenuvši od sponzora Sarajevska pivara, Megamix, Bili brig, Sarajevski kiseljak, Ataco, Alldy’s, Zlatni lav, UrbanGRAF. Večeri su nazočili i predstavnici medija koji su nam vrlo rado ustupili medijski prostor: HEMA TV, TV KISS, TVSA, BHT1, N1, TV ALFA, HAYAT te voditelji programa, Belinda Kikić i fra Mislav Jozić, Zbor „Fra Nenad Dujić“, pijanist Bartolomej Stanković, Tamburaški sastav, naši stipendisti, volonteri i naravno svi vi koji ste nas podržali svojim dolaskom na donatorsku večer.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend