Lokalne vijesti

Donacija kompanije dm Biciklističkom klubu Vitez

U organizaciji kompanije dm, danas je, na lokalitetu uređenja biciklističkog parka Vitez, u mjestu Zlić, upriličeno uručenje donacije predstavnicima projekta „Bike park za sportsko rekreativni biciklizam”. 

U ime kompanije dm, ovom događaju nazočio je Ajdin Gačanović, menadžer Tehničke i sistemske podrške dm-a.

U okviru Inicijative „dm {ZAJEDNO} za bolje sutra” odabrano je deset  društveno odgovornih projekata za čiju realizaciju dm osigurava finansijsku podršku, donaciju proizvoda, volonterski angažman, opremanje i uređenje vanjskih i unutrašnjih prostora. Jedan od odabranih projekata je „Bike park za sportsko rekreativni biciklizam”, a nositelj projekta je Biciklistički klub ”Vitez. Vrijednost donacije iznosi 8.000 KM.

Cilj projekta je izgraditi “biciklistički raj”, mjesto sa uređenim stazama, zabavnim elementima za savladavanje, te raznim organiziranim biciklističkim sadržajima. Brdsko – biciklistička scena u BiH u velikom je usponu i ovo bi bio prvi “Bike park” u našoj zemlji.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 500 zaposlenika i 62 prodavnice u 37 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2014/15. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 114,3 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 11.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend