Lokalne vijesti

“Don Quijote” GKM-a Vitez oduševio publiku na Europskoj noći kazališta u Popovači

 

Ovo je već treća godina da članovi GKM-a Vitez nastupaju u Popovači na obilježavanju Europske noći kazališta, a nakon predstava “Šmizle” i “U crtu”, Vitežani su ovoga puta izveli jednu od najuspješnijih predstava u povijesti viteškog kazališta, “Don Quijote”.Predstava je izazvala oduševljenje publike u Popovači, koja je dugotrajnim pljeskom pozdravila glumce iz Viteza, među kojima Mirna Mišković, prvu profesionalna glumica viteškog kazališta i Viteza uopće. U predstavi su igrali i studenti treće godine glume Marko Mirković i Slaven Čalić, te Bruno Grebenar i Marijana Barbić, kojoj je ovo premijerni nastup u ansamblu.Vitežane su pozdravili u ime Turističke zajednice Grada Popovača, Ivana Marušić te Gradonačelnik Popovače, Josip Mišković, a domaćinima se na lijepom gostoprimstvu zahvalio Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

“Prije svega prenosim srdačne pozdrave iz Viteza dragim prijateljima u Popovači. Raduje nas da smo i ove godine u Popovači, hvala Gradu i Turističkoj zajednici Grada Popovača na pozivu iznimnom gostoprimstvu. Veseli nas i reakcija publike na naše predstave, zbilja se svake godine jako ugodno osjećamo, tim više jer je Popovača grad prijatelj našem Vitezu. Želim vjerovati kako ćemo i u godinama koje slijede imati priliku nastupati u Popovači, ali jednako tako se nadamo i skorašnjem susretu u Vitezu”, kazao je nakon predstave Ivan Sajević.

Posjetitelji su druženje nastavili uz degustaciju vina i domaćih specijaliteta koje su im, najavljujući već tradicionalnu manifestaciju ‘Večer škrleta i moslavačke kuhinje’ za 2. i 3. prosinca, ponudili članovi Udruge vinogradara i voćara ‘Škrlet’ odnosno Udruge kuhara Grada Popovače.

 

(Izvor:Vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend