Regionalne vijesti

Dolazi osvježenje, ali moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme

Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju ponegdje i jak jugozapadni, popodne u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak.

 

Postupno naoblačenje uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom na zapadu već sredinom dana, a zatim i drugdje. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, osobito kasno poslijepodne i navečer. Na južnom Jadranu u većem dijelu dana sunčano i vruće.

Vjetar slab do umjeren, u gorju ponegdje i jak jugozapadni, popodne u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 Celzijeva stupnja, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološi zavod (DHMZ).

Podsjetimo, nevrijeme je i u nedjelju pogodilo dijelove Hrvatske. Oko 13 sati u središnjoj Istri su padali siloviti pljuskovi.

– Oko 13 sati došlo je do razvoja jače naoblake na istoku Pazinštine i oko Učke. Olujni sustav do 15 sati donio je 10-ak mm kiše (Cerovlje, zapad Učke) uz osjetan, no ipak kratkotrajan pad temperature zraka – piše na internetskoj stranici Istramet.

Popodne je, pak, na području Marije Bistrice pala i tuča veličine golf loptica.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend