Vijesti iz BiH

Dodijeljene nagrade učenicima koji su napisali najljepša pisma u BIH

Na svečanosti u hotelu Mostar danas su dodjeljene nagrade najuspješnijim učenicima natjecanja za „Najljepše pismo mladih BIH 2019“, koje su zajednički organizirale i provele Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH pošta.

Tema ovogodišnjeg natjecanja, koje se u svijetu provodi 48. put, bila je „Napiši pismo o svom junaku“.

Od pristiglih 530 radova stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragan Marijanović (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Hadžem Hajdarević (Sarajevo) najljepšim pismomocijenio je rad  Adne Šljivar, učenice O.Š. „Kiseljak 1“ iz Bilalovca. Prvonagrađeno pismo možete pročitati ovdje .  

Drugim mjestom stručni ocjenjivački sud je nagradio Nikolu Lazića, učenika JU O.Š. „Sveti Sava“ iz Zvornika, dok je treće pripalo Petri Milinković iz O.Š. Cim iz Mostara.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta nagrađeni su novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM), tablet računalima i prigodnim poklonima, dok su njihovi nastavnici materinskog jezika također nagrađeni novčanim nagradama od 100 KM i prigodnim poklonima.

Organizatori natjecanja, čiji je domaćin  ove godine bila Hrvatska pošta Mostar, nagradili su i sedam učenika koji su ravnopravno podijelili mjesto: Haris Memišević iz JU Sedma osnovna škola Gornji Rahić- Brčko distrikt, Ivona Radman iz JU O.Š. “Meša Selimović”- Janja, Tamara Majerski iz  O.Š. „Petar Bakula“- Mostar, Ena Bunjak iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“- Zenica, Marija Kovač iz O.Š. Ivana Mažuranića- Posušje, Anja Torbarac iz KŠC „Sveti Franjo“- Tuzla, Milica Deurić iz  JU OŠ “Vuk Karadžić”- Vlasenica.

Posebna nagrada za najkreativniji uručena je Nikoli Ćubeli, učeniku Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara, te ravnateljici Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama Maji Mustapić.

U zabavnom dijelu programa svečane dodjele nagrada nastupili su učenici Glazbene škole Ljubuški Maro Bulić na flauti i Ian Robert Mijatović na klavijaturi, te vokalno plesna skupina B-Stars i B- dance Juniori.

Inače pobjednica ovogodišnjeg svjetskog Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade je 14-godišnja Richemelle Francilia Somissou Koukoui iz Benina.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend