Sport

Do kraja polusezone obavezno testiranje na koronu za sve premijerligaške klubove

Od 14. kola m:tel Premijer lige pa sve do kraja polusezone na snazi će biti obavezno tesitiranje svih aktera mečeva.

Nešto nepovoljnija epidemiološka situacija u našoj zemlji utjecala je i na organizaciju premijerligaških utakmice, te će po preporukama epidemioloških službi svi nogometaši, stručni štabovi i osobe koje učestvuju u organizaciji susreta, biti podrvgnute Covid testiranju prije svake utakmice.

Nogometni savez BiH (NS BiH) izašao je u susret klubovima te će snositi troškove testiranja za članove klubova (do 50 osoba), a odluka će ostati na snazi do kraja polusezone.

Za sada nema naznaka da bi se nešto slično moglo desiti i kada je u pitanju publika na stadionima.

Podsjetimo, u nogometnoj Premijer ligi BiH publika se vratila na sve stadione u našoj državi od 1. kola. U prošloj sezoni Nogometni savez BiH nije dozvoljavao publiku na stadionima, osim u finišu sezone kada je odgovornost prebacio na entiteske vlasti, nakon čega su u RS-u navijači mogli na tribine, dok u Federaciji BiH nisu imali dozvolu.

U Federaciji BiH prate se instrukcije kantonalnih kriznih štabova, a prema tome kapacitet stadionu u Širokom Brijegu moći će biti ispunjen, što nije slučaj u drugim kantonima koji imaju drugačija pravila, piše klix.ba.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend