Svijet

Djevojka (18) uzela snažnu mješavinu droga, drugo jutro pronađena mrtva na festivalu

Britanska tinejdžerka Olivia Christopher (18) pronađena je mrtva u šatoru na glazbenom festivalu BoomTown u blizini engleskog Winchestera. Kao razlog smrti navodi se uzimanje mješavine droga – kokaina, ectasyja, tableta za spavanje i protiv bolova, marihuane, LSD-a, droge M-Cat te vina.  

Njezin dečko Daniel Holmes probudio se ujutro te ugledao Olivijino beživotno tijelo, kako javlja Metro. Navodno je djevojka bila u zabludi i mislila da je nepobjediva, pa je odlučila uzeti velike količne droge, smatrajući da neće biti posljedica. Prijatelji kažu da je Olivia viđena kako šmrče kokain i uzima ketamine (tablete protiv bolova) već na početku festivala.

‘Usne su joj bile ljubičaste’

– Bilo je nekih znakova da nije dobro. Izvukao sam je iz šatora i pozvao prijatelje – priča Daniel. Djevojka je na festivalu kupila male, zelene pilule prije nego li je uzela nekoliko crvenih od svojih prijatelja. Kako tvrde njezini prijatelji, na festivalu je uzimala i do pet ketamina dnevno.

– Nisam je nikada vidio u takvom stanju. Vratili smo se u šator oko 00.15 i nisam brinuo oko prijatelja ili nje. Ujutro sam se probudio i počeo pakirati za odlazak. Zatim sam pozvao Daniela i Oliviju kad je on rekao da se Olivia ne budi. Usne su joj bile ljubičaste, a lice vrlo blijedo. Otišli smo po zaštitara, iako mi je prijatelj rekao da nije preživjela – ispričao je jedan od prijatelja.

Smrtne posljedice ponajviše je poruzročio otrovni spoj droge MDMA i sastojka Etizolama.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend