Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

Dijalizni pacijenti pozvali stranke da se odreknu jednog billboarda: Evo i zašto

Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH pozvalo je sve političke stranke da se odreknu jednog billboarda u svakom gradu u Federaciji BiH i tako pomognu kupovinu ultrazvučnog aparata za Interni odjel Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

“Pozivamo sve političke stranke u FBiH da pomognu i odvoje dio novca namjenjenog predizbornoj kampanji kako bi osigurali liječnicima Internog odjela UKC Tuzla pristojan ultrazvučni aparat.

Samo jedan billboard manje (prosječna cijena oko 600 KM) u svakom gradu u FBiH dovoljan je da se prikupi 35.000 KM, koliko je potrebno za ovaj aparat koji je važan za pravilnu i pravovremenu dijagnostiku koja će nekome spasiti život. Tko zna, možda će baš meni ili tebi sutra ili za nekoliko mjeseci zatrebati ultrazvučni pregled u UKC Tuzla”, naveli su iz Udruženja na svojoj Facebook stranici.

Iz Udruženja su “obećali” da će se javno zahvaliti svim strankama koje daju donaciju.

Podsjetimo, ljekari iz ovog odjela su se obratili Udruženju da im pomogne u nabavci modernog UZV aparata, koji bi pomogao kod pregleda bubrežnih pacijenata i bolje i točnije dijagnoze.

Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, za Radiosarajevo.ba je kazao da se s akcijom nabavke aparata preko udruženja složio i premijer TK Denijal Tulumović.

Istovremeno je Vahid Jusufović, direktor UKC Tuzla, za Radiosarajevo.ba ustvrdio da nije problem novac već složen sistem javnih nabavki pa bi kupovina aparata trajala barem šest mjeseci.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend