Svijet

Detalji nesreće u Berlinu: Poginula je učiteljica koja je s grupom učenika šetala ulicom

Stižu novi detalji stravične nesreće u Berlinu u kojoj se muškarac svojim vozilom zaletio u masu ljudi i tom prilikom usmrtio jednu osobu. Prvobitno je objavljeno da je povrijeđeno još najmanje 30 osoba, međutim, sada je ta brojka dosta manja.

Prema posljednjim informacijama, povrijeđeno je osam osoba, dakle mnogo manje nego su njemački mediji objavili na prvu. Bild javlja da je uhapšen 29-godišnjak koji je upravljao automobilom marke Renault Clio. Navodno je riječ o Nijemcu armenskog porijekla koji živi u Berlinu.

Bild je donio i informaciju o žrtvi. Njemački medij prenosi da je poginula učiteljica koja je s grupom učenika bila na izletu. Inače, uhapšeni se prvo zabio u ljude, a onda je nastavio voziti, da bi se zabio u izlog prodavnice. Policija još ne zna i ne želi nagađati radi li se o slučajnoj nesreći ili planiranom napadu.

Prema preliminarnim informacijama koje je dobila Ambasada Bosne i Hercegovine u Berlinu od nadležnih organa, u incidentu koji se desio danas u centru Berlina nema povrijeđenih ili stradalih državljana BiH.

– Ambasada BiH u Berlinu je u kontaktu s nadležnim organima s ciljem dobivanja potvrde o stanju državljana naše zemlje koji su eventualno bili na mjestu jutrošnjeg incidenta, koji se desio u neposrednoj blizini mjesta gdje se desio teroristički napad 2016. godine – kazao je načelnik Kancelarije za odnose s javnošću MVP BiH Nebojša Regoje.

O svim novim saznanjima i informacijama, dodao je, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend