Vijesti iz BiH

Detalji hapšenja automafijaša: Ukrali veći broj vozila, stekli enormnu imovinsku korist

U noći sa srijede na četvrtak pripadnici FUP-a u koordiniranim aktivnostima s kolegama iz MUP-a Kantona Sarajevo, HNK, ZDK i Srednjobosanskog kantona realizovali su akciju u vezi s krivičnim djelima teške krađe i pomaganja učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Po navedenom osnovu, na području općine Novi Grad Sarajevo identifikovane su i uhapšene dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu izvršenja pomenutih krivičnih djela i to M. S. iz Zenice i S. S. s područja općine Sokolac, a koji su identifikovani kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Također, na mjestu hapšenja su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to Škoda Octavia s područja Zenice i VW Golf V s područja Kaknja.

Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila VW Golf VII i Škoda Octavia, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Policijski službenici ove Uprave policije će u saradnji s navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila, kao i osoba koje se mogu dovesti u blisku vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend