Zanimljivosti

Destilerija Mladena Krstajića pravi je hit u svijetu: Mesi uživa u rakiji koju pravi Zeničanin

Mladen Krstajić naslijedio je nedavno i službeno Slavoljuba Muslina na mjestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

 

U razgovoru za beogradski „Alo“ srbijanski selektor je otkrio zanimljivu anegdotu koja se tiče igrača Barcelone i Ivana Rakitića, s kojim je Krstajić veliki prijatelj.

Krstajić je otkrio da se u slobodno vrijeme, kada nije na fudbalskim terenima, bavi proizvodnjom rakije kojom su, navodno, oduševljeni i u slavnom katalonskom klubu.

Poznati degustatori

– Našu rakiju pili su čak i igrači Barcelone i traže još. Rakitić me zove i pita: „Brate, kad stiže još? Ovi moji iz Barcelone su poludjeli za njom“. „Kako da ti pošaljem? Dođi po nju“, prepričava Krstajić, koji se pohvalio da su mu rakiju, osim igrača Barcelone, probali i legendarni košarkaški stručnjak Željko Obradović, jedan od najboljih bivših košarkaša svijeta Dejan Bodiroga, svjetski slavni fudbaler Bastijan Švajnštajger (Schweinsteiger)…

Priča dvojice prijatelja, sada već vlasnika srbijanskog brenda, počela je 2012., pet godina nakon što je osnovana destilerija, koja je smještena u vojvođanskom Banatskom Velikom Selu.

Veliki brend

– Iz „Huberta” putuju flaše u Bugarsku i Sloveniju, odnedavno i u Ameriku i Švicarsku – kaže Krstajić.

O Rusiji, domaćinu predstojećeg Svjetskog prvenstva, još se ne razmišlja.

– Rusija je ogromno tržište, ogroman izazov. Da bismo digli proizvodnju, a ostao isti kvalitet, potrebna su nam tri kazana koja bi radila samo za Rusiju. Znači da sadašnju cijelu proizvodnju šaljemo tamo, a da izgubimo Srbiju. Ne, ne želimo to – kazao je Krstajić.

Bogata karijera

Mladen Krstajić je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Partizan, Verder, Šalke i Partizan, a za reprezentaciju Srbije upisao je 59 nastupa. Trenutno obavlja funkciju selektora fudbalske reprezentacije Srbije i istovremeno je predsjednik bijeljinskog Radnika, koji pod njegovim vodstvom bilježi sjajne rezultate u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend