Sport

Deseto zajedničko prvenstvo sa 16 klubova

Sutra u 12 sati u vogošćanskom hotelu Park izvršit će se izvlačenje natjecateljskih brojeva za sljedeće nogometno prvenstvo Premijer lige, deseto zajedničko na prostoru čitave Bosne i Hercegovine, koje će se opet igrati sa šesnaest klubova.

 

Kalkulacije i želje
Treneri, igrači, klupski čelnici, mediji i navijači kalkuliraju iskazujući želje po pitanju rasporeda, mada bi u konačnici trebalo biti svejedno gdje će i kada koji klub biti gost ili domaćin i po kojem redoslijedu. Jer, svatko će protiv svakoga kroz 30 kola igrati pred svojim gledateljima i u gostima i svaki osvojeni bod ima jednaku vrijednost. Ali, mrtva je sezona, pa se i od ovoga izvlačenja u javnosti inscenira spektakl, mada bi klubovima trebalo biti važnije kvalitetno obaviti pripreme, pojačati se i izmiriti dugove prema svojim profesionalcima.
Izmiriti obveze
Posebnog izvlačenja parova za omladinsku Premijer ligu neće biti, jer će se primijeniti formula iz prošlog prvenstva: kadeti i omladinci igrat će po istom rasporedu kao seniori, ali s obrnutim domaćinstvom. Možda bi zanimljivo bilo saznati i to hoće li se čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine držati obećanog – izbaciti iz bubnja imena klubova koji nisu izmirili svoje obveze prema Nogometnom savezu – uplatu nadoknada za službene osobe na utakmicama kroz proljetno prvenstvo (suci, opunomoćenici, kontrolori, uplate kazni za žute i crvene kartone, kazni za izgrede navijača i razne druge kazne). Jer, zna se kako su ti novci debelo kasnili (za utakmice seniorske Premijer lige dugovi su isplaćeni tek prije nekoliko dana, a po propisima su morali odmah nakon utakmica). No, nadoknade službenim osobama za utakmice omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine još uvijek nisu isplaćene. Pa, ili klubovi nisu uplatili to što su bili obvezni, ili su uplatili, a novac potrošen nenamjenski! A možda se, po starom običaju, nekim “zaslužnim” klubovima tolerira kašnjenje u plaćanju.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend