Vijesti iz BiH

“Deset dana bez ekrana” – “Deset dana drugačijeg gledanja”

Živimo u svijetu brzih promjena u kojem smo bombardirani mnoštvom informacija s različitih strana, a koje nam uglavnom dolaze preko tri ekrana: TV-a, internet i mobitela. Korištenje modernih sredstava komuniciranja može biti s jedne strane korisno, međutim s druge strane se stvara određena navezanost, a često i ovisnost o tim sredstvima. Kako bi se na neki način oduprli “modernom Golijatu”, Župni ured Čitluk, Franjevački svjetovni red (OFS) i Frama Čitluk, pokrenuli su akciju pod nazivom “DESET DANA BEZ EKRANA” (“10 dana drugačijeg gledanja”). Akcija počinje danas, na Čistu srijedu.

Četiri su glavna cilja akcije:

1. Smanjiti vrijeme provedeno uz ekrane kako bi se poboljšala komunikacija među učenicima i u obitelji između roditelja i djece.

2. Stjecati kompetencije za razvijanje kritičkog stava prema pojedinim medijskim sadržajima i aktivnostima te za prepoznavanje opasnosti od nasilja i zlostavljanja putem interneta.

3. Kvalitetnije osmišljavanje slobodnog vremena.

4. I na kraju ono najvažnije, dobiveno vrijeme iskoristiti da više zavolimo Boga i ljude s kojima živimo i koje svaki dan susrećemo.

Pridruži se i ti akciji “DESET DANA BEZ EKRANA” jer ti to možeš!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend