Dejan Marjanović najmlađi natjecatelj ovogodišnje Premijer lige

Veliko priznanje stiglo je na adresu Dejana Marjanovića i ŠK ”Vitez”. Prvak Republike Srpske, šahovski klub ”Panteri”, uputio je poziv mladom Vitežaninu, Dejanu Marjanoviću, da brani boje ovoga kluba na ovogodišnjoj šahovskoj Premijer ligi. Dejan je tako postao najmlađi sudionik ovogodišnje Premijer lige, a ujedno i jedini Vitežanin koji će nastupiti na najjačem šahovskom natjecanju u BiH. Tako je Dejan, nakon osvajanja naslova prvaka BiH u kadetskoj konkurenciji (-14) i izborenog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Grčkoj, ostvario novi veliki uspjeh.

Pored Dejana, na ovom natjecanju natupit će 26 velemajstora i 17 inter majstora i 13 Fide majstora koji dolaze iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Njemačke i Rusije. Važno je spomenuti da se Premijer liga igra na šest ploča, a naš Dejan boje Pantera brani petoj ploči.

Deveta po redu Premijer liga Bosne i Hercegovine u šahu na rasporedu je od 5. do 13. lipnja u Bihaću. Na ovogodišnjem natjecanju nastupit će ukupno deset šahovskih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine i to: Panteri” Bijeljna, ŠK ”Bihać”, ŠK ”Čelik” Zenica, ŠK ”Široki Brijeg”, ŠK ”Lauš” Banja Luka, ŠK ”Slavija” Istočno Sarajevo, ŠK ”Goražde”, ŠK ”Bosna” Sarajevo, ŠK ”Cazin” i ŠK ”Glasinac” Sokolac.