Vijesti iz BiH

Deblokiran račun, zenički rudari danas dobivaju plaće

Bankovni račun Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica od jučer oko 16.00 sati ponovno je deblokiran, pa je jutros počela i isplata plaća zeničkim rudarima za srpanj, potvrdio je Feni v. d. direktora ZD RMUZ Isad Turalić.

Svih 1.105 zaposlenika tog poduzeća tijekom dana bi na svojim računima trebali imati srpanjske plaće, koje se, po Kolektivnom ugovoru, isplaćuju do 15-og u mjesecu.

Plaća im prošloga tjedna nije mogla biti isplaćena zbog duga po zateznim kamatama za ranije isplaćeni dug, za koji ih je Grad Zenica, 23. srpnja ove godine, bio blokirao na iznos od 2,6 milijuna KM, ali je u utorak, 17. srpnja, postignut dogovor s Gradskom upravom Grada Zenica o privremenoj deblokadi računa.

-Osim duga Gradu Zenici za zatezne kamate, imali smo i još nekoliko blokada, u ukupnom iznosu od 1.090.000 KM. Dio smo tog duga morali platiti, ali najvažnije je da smo danas počeli isplatu plaća radnicima. Radnici su imali razumijevanja i nisu prekidali proizvodnju- kaže direktor Turalić.

Isplatom plaća, prestaje i potreba za organizacijom generalnog štrajaka u tom poduzeću, koji je Sindikat ZD RMUZ bio zakazao za 25. kolovoza.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend