Glazbene vijesti, Kultura

Danijela će novom knjigom iznenaditi sve koji je doživljavaju samo kao pop pjevačicu

Prije tri godine pjevačica je izdala knjigu “šalabahter života”, a sada je čitateljima pripremila drugu knjigu “Neopisivo”.

“Neopisivo” je druga knjiga iz serijala “Šalabahter života”, motivacijskih poetskih zapisa poznate hrvatske pjevačice Danijele Martinović. Prva knjiga, nazvana samo “Šalabahter života”, objavljena je 2016. godine i vrlo brzo je rasprodana. Upravo zbog toga uz “Neopisivo” na tržištu se istovremeno pojavljuje i novo izdanje prvog “Šalabahtera”…

U obje knjige Danijela poziva čitatelje u svoj poetski svijet, u nježno lirsko tkanje opservacija o svijetu, ljubavi i ljudima…. U tim tekstovima Danijela vidi široko, a osjeća duboko. Katkad meka, katkad nepopustljiva, a katkad nježna i zaljubljena, no uvijek svoja i prepoznatljiva Danijela se predstavlja kao zrela pjesnikinja koja suvereno vlada zakonitostima poetskoga kazivanja i svakako će iznenaditi, i to ugodno, mnoge čitatelje koji je doživljavaju “samo” kao pop-pjevačicu.

Danijela je ozbiljna i duboka osoba, znatiželjna i zaigrana, osoba koja zapravo ima nekoliko ozbiljnih umjetničkih identiteta, i u svima se odlično snalazi.

Predstavljanje knjige započeto je “misterioznim” jumbo plakatima na zagrebačkim ulicama samo s Danijelinim stihovima. Tek se ovih dana otkrilo da su to – njezini stihovi.

“Prije svega smo tim jumbo plakatima htjeli privući pozornost na poeziju uopće u našim životima. Mnogi su se sigurno zapitali što je to, vjerujemo da su se barem na sekundu zamislili nad tim iskazima dok su stajali na semaforu, hodali, šetali, trčali… A to je upravo i suština poezije – zapitanost nad svijetom”, poručuju iz Danijeline izdavačke kuće.

Obje knjige objavljuje MEDIA BAR, izdavačka kuća Nevena Kepeskog. Urednik oba izdanja je Gordan Zečić, a dizajnerica Vesna Veselić.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend