Lokalne vijesti

Danas svečano otvorenje Gradske tržnice u Vitezu

Gradska tržnica Vitez bit će svečano otvorena danas u 10 sati. Svečanost će biti održana na samoj Tržnici, a pozvani su svi zainteresirani da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj.

Kako je najavljeno iz Općine Vitez, prilikom svečanog otvorenja bit će upriličena obraćanja zvaničnika, a na svečanosti se očekuje i izbor najboljeg štanda s domaćim proizvodima, bogat kulturno-zabavni program, druženje uz roštilj, osvježenje i slatkiše.

Podsjetimo, rekonstrukcija stare viteške tržnice odvijala se u fazama. U prvoj fazi izvedeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj infrastrukturi, postavljene su gromobranske instalacije, te je asfaltiran plato tržnice i postavljani demontažni prenosivi stolovi.

U drugoj fazi Projekta postavljena je čelična konstrukcija, odnosno obavljeno je natkrivanje platoa tržnice. Investitori ovog projekta su IFAD – Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj, OPEC – Fond za razvoj, Vlada Federacije BiH i Općina Vitez, a implementator je Fondacija za održivi razvoj „OdRaz“. Izvođač radova je tvrtka METALING d.o.o. Jajce.

Dugi niz godina Gradska tržnica u Vitezu nije imala odgovarajuće uvjete za prodaju hrane, voća i povrća, a realizacijom ovog projekta omogućeno je pretvaranje prostora nekadašnje tržnice u ambijent koji će biti mjesto dobre prodaje.

Sam idejni projekat koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika, te da se uveliko poboljša kvaliteta prostora, a samim time i okruženja.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend