Vijesti iz BiH

Danas sunčano u BiH: Stiže promjena vremena

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stupnjeva, Drvar -4, Bugojno -3, Jajce -2, Sanski Most i Zenica -1, Bihać, Doboj, Grude, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 0, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Sarajevo 1, Ivan-sedlo 2, Zvornik 4, Gradačac i Neum 6, Trebinje 8, Mostar 12 stupnjeva.

Bioprognoza: Nakon svježijeg, u Bosni i mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, danju će temperature osjetnije porasti i biće ugodnije.

Savjetujemo Vam da se slojevito oblačite, kako bi se po potrebi raskomotili. U poslijepodnevnim satima ne treba pretjerivati sa aktivnostima, obzirom na natprosječnu toplinu. Na jugu će biti sunčanije, uz ljepšu opću sliku većim dijelom dana.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u središnjim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

U četvrtak, 25. veljače 2021. godine, magla ili niska oblačnost u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u središnjim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugo-zapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

U petak 26. veljače 2021. godine, u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u središnjim i istočnim područjima i u Krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 20 stupnjeva.

U subotu 27.veljače 2021. godine, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 16 stepeni.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend