Vijesti iz BiH

Danas počinje jesen; evo i kakve nam vremenske prilike donosi

Na sjevernoj Zemljinoj polulopti danas počinje jesen koja stiže u 21:20 sati. Početak jeseni, astronomski se definirana kao dan ekvinocija, odnosno sveukupnog izjednačenja svjetlosti i mraka.

Sunce će se, nakon 22. rujna, početi spuštati ispod linije nebeskog ekvatora i njegova svjetlost bivat će postupno sve slabija, a noći sve duže.

Svoju najnižu točku na nebeskoj kupli Sunce će dosegnuti na prvi dan zime.

Jesen će trajati 89,86 dana, sve do 21.12. kada nastupa zima.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje od 22 do 24 stupnja.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak, 23.9.2021., u Bosni umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini mala do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

U petak, 24.9.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu do 26 stupnjeva.

U subotu, 25.9.2021., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23, na jugu do 28 stupnjeva.

(Vijesti.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend