Lokalne vijesti

Danas početak radova na putnom pravcu Nević Polje – Kaonik

Promet  je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas je najavljen početak sanacijskih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje – Kaonik, zbog čega će se iz smjera Kaonika (Viteza) prometovati jednom trakom na mostu, dok će se iz smjera Nević Polja (Travnika) prometovati obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Široki Brijeg – Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Špionica), Maglaj – Doboj (Mravići), Šićki Brod – Srebrenik, Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do osam sati na relaciji Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice – Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati, zaključuju iz BIHAMK-a.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend