Lokalne vijesti

Danas obilježavanje 25. godišnjice zločina u Buhinim kućama

Danas će u Vitezu biti obilježena 25. obljetnica zločina Armije RBiH nad hrvatskim braniteljima i civilima, počinjenog u Buhinim kućama 9. siječnja 1994. godine, u kojem je svirepo ubijeno 27 osoba hrvatske nacionalnosti.

Paljenje svijeća i polaganje vijenaca za sve poginule pripadnike Viteške brigade HVO-a i pripadnike travničkih specijalaca “Munja” kao i hrvatske civile počinje u 10:50 sati na groblju Topala, a u 11 sati bit će služena sveta misa zadušnica.

Istim povodom, danas će u motelu Bor, s početkom u 12,30 sati, biti održan okrugli stol na temu “Domovinski rat i obrana Središnje Bosne”.Organizator okruglog stola su udruge proistekle iz Domovinskog rata Županije Središnja Bosna.

O Domovinskom ratu u Središnjoj Bosni i zločinima Armije RBiH nad zarobljenim pripadnicima HVO-a i hrvatskim civilime, te jednogodišnjoj opsadi hrvatskih enklava u tom dijelu BiH, govorit će Vladimir Šoljić, predsjednik HZ HB i ministar obrane u nekadašnjoj Vladi HRHB, Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i djelatnik centra i znanstvenik Hrvoje Mandić.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend