Vijesti iz BiH

Danas isplata invalidnina i svih boračkih naknada

Federalno ministarstvo financija osiguralo je sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih priznanja za ožujak 2020. godine, u ukupnom iznosu od 26.317.429,06 KM.

Nalozi za isplatu invalidnina tim kategorijama upućeni su bankama, priopćeno je iz Ministarstva financija Federacije BiH.

Federalno ministarstvo financija apelira na sve primatelje invalidnina starije od 65 godina da svoje naknade preuzmu do petka u propisanom vremenu.

Federalno ministarstvo financija priopćilo je da će danas početi isplata naknada boračkoj populaciji.

– Nakon što je Vlada Federacije BiH obavijestila javnost da će naknade boračkoj populaciji biti i ovaj mjesec bez umanjenja i kašnjenja, danas je izvršena uplata prema bankama svim korisnicima. U ovisnosti od operativnosti banaka korisnici će sredstva moći podići danas poslije 12.00 sati ili sutra, kada bi trebala biti doznačena na sve račune – priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Salko Bukvarević je kazao da je to čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije našeg društva, a posebno uz branitelje i članove njihovih obitelji.

Podsjetio je da su prošloga tjedna najavili da će učiniti sve da ne bude umanjenja naknada boračkoj populaciji.

– Drago mi je da je danas isplata svih naknada borcima, a riječ je o osobnim i obiteljskim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i razvojačenim braniteljima za čije namjene je ukupno osigurano 26.316.755,64 KM. To znači da će za ožujak naknade dobiti 102.507 braniteljskih obitelji, i to 83.589 korisnika osobnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 razvojačenih branitelja –  kazao je ministar Bukvarević, priopćeno je iz njegovog Kabineta.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend