Lokalne vijesti

Dan planeta Zemlje: Akcija čišćenja rijeke Lašve

Povodom međunarodnog Dana planeta Zemlje, koji se svake godine obilježava 22. travnja, Koalicija za zaštitu rijeka BiH organizira brojne akcije čišćenja rijeka širom BiH.

Akcije su planirane u razdoblju od 22. do 25.4.2021. (četvrtak – nedjelja) u manjim skupinama ljudi uz poštivanje svih higijensko – epidemioloških mjera. Cilj akcije je da još jednom svi zajedno pokažemo koliko nam je stalo do naših rijeka, te da pošaljemo jasnu poruku da ne odustajemo od borbe za njih i da se nadamo da će se nastaviti s pozitivnim promjenama koje se dešavaju u ovoj oblasti u posljednje vrijeme.

U Vitezu će akciju provesti Ekološko društvo “Bistro” i Udruga sportskih ribolovaca “Vitez”, koji su pozvali članove i sve zainteresirane da se odazovu pozivu za sudjelovanje u akciji čišćenja dijela rijeke Lašve. Akcija će biti organizirana 24.4.2021. godine (subota), s početkom u 11.00 sati. Mjesto okupljanja je kod Ribarskog doma, a uz poziv, uputili su i apel svima koji planiraju doći da se pridržavaju propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

“Bar jedan dan u godini razmislimo o štetnim uticajima na naš planet, te počevši od sebe, pokušajmo ukazati na značaj očuvanja okoliša za nas i naredne generacije”, poručili su iz Udruge sportskih ribolovaca “Vitez”.

Kako su potvrdili iz Koalicije za zaštitu rijeka BiH, akciju čišćenja rijeka bit će, osim u Vitezu, održana i u Višegradu, Fojnici, Banjoj Luci, Bijeljini i Olovu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend