Lokalne vijesti

Dan narcisa u Vitezu i Novom Travniku

Bosna i Hercegovina nema sustavno organiziran program za rano otkrivanje raka dojke, niti postoje službene statistike o broju oboljelih, a dobna granica oboljelih alarmantno se spušta do čak 40-te godine starosti.  

Zato postoje nevladine organizacije, koje brinu o tome, a jedna od njih, koja već nekoliko godina provodi akcije pomoći i edukaciju o ranom otkrivanju raka dojke i nužnosti odlaska na mamografiju, je Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza. Ova Udruga simboličnim obilježavanjem Dana narcisa i ove će godine ukazati na ovaj, sve prisutniji zdravstveni problem i sve veći broj oboljelih.

Tako će se u subotu, 2.4. 2016. godine, ispred Trgovinskog centra FIS u Vitezu, te, također u subotu, 9.4. 2016. godine, na Trgu u Novom Travniku, u vremenu od 10 do 16 sati, provesti akcija „Dani narcisa“. U okviru ove akcije i svojevrsne edukacije o ranom otkrivanju raka dojke, bit će organizirana prodaja narcisa, a kupovinom se izravno pomaže oboljelima. Kako su za Radio Vitez potvrdili iz UG „Svjetlo“, bit će ponuđeno 4 tisuće narcisa, a planira se podijeliti i oko tisuću i pol komada promidžbenog materijala. Zainteresiranima će biti omogućeno i besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi!

„Educirajte se i reagirajte na vrijeme – uradite mamografiju besplatno u Domu zdravlja Vitez!“, poručuju iz Udruge građana „Svjetlo“ iz Viteza.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend