Regionalne vijesti

Damir Krstičević je prelomio: Odlučio sam, ostajem ministar

Posebno sam zahvalan Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke, tvrdi Krstičević.

 

Damir Krstičević je odlučio da ipak ostaje ministar obrane, priopćio je Krstičević putem Ministarstva obrane.

Krstičević je podsjetimo, prošli tjedan rekao kako ide prvo na odmor, a da će onda odlučiti hoće li i dalje biti ministar ili ne. Krstičević je dao ostavku nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla da je vojska u gašenju požara kod Splita trebala biti angažirana ranije. Premijer Andrej Plenković odbio je Krstičevićevu ostavku.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv. Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem.

Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke.

Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. 

Na kraju, moram zahvaliti mojim brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i brojnim građankama i građanima koji su mi ovih dana slali poruke potpore.’

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend