Crveni alarm u Njemačkoj: Orkan pogodio zemlju, poplavljen dio Hamburga

Oluja ‘Ylenia’ je stigla u Njemačku nakon što su meteorolozi dan ranije upozorili da će sjever i istok zemlje pogoditi snažno nevrijeme praćeno orkanskim vjetrom.

Vatrogasne i policijske postrojbe izvijestile su o srušenom drveću, oštećenim automobilima, manjim štetama na stanbenim objektima, no veće štete za sada nema.

“Izbrojili smo 47 intervencija”, rekao je glasnogovornik vatrogasaca u gradu Kielu dodavši da je u Flensburgu oštećen autobusni kolodvor.

Najviše je problema bilo u Hamburgu. Razina mora u lučkom gradu toliko se podigla da je poplavljena poznata tržnica, a jedno srušeno stablo koje je palo na tračnice prekinulo je promet podzemne željeznice.

U hamburškoj četvrti Eimsbüttel vjetar je iščupao stablo koje je palo ispred jednog puba. U tom trenutku tamo je bilo 20-ak ljudi i samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen, prenosi portal ’24hamburg’.

Oko dva ujutro, oluja je stigla do glavnog grada.

“Proglašavamo izvanredno stanje”, izvijestili su iz berlinske vatrogasne brigade.

Crveni alarm u Njemačkoj: Orkan pogodio zemlju, poplavljen dio Hamburga

Njemačka meteorološka služba (DWD) veći dio zemlje stavila je ‘pod crveno’ dodavši da bi se vremenske nepogode trebale smiriti tek u četvrtak popodne. Posebno su upozorili na orkanski vjetar koji će puhati preko 150 kilometara na sat, prenosi 24 sata.