Regionalne vijesti

Crna Gora vraća restriktivne mjere

U Crnoj Gori će od danas zbog koronavirusa ponovno biti vraćene pojedine restriktivne mjere.

Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti je na sjednici u ponedjeljak odlučilo da se privremeno prekine odgojno-obrazovni rad u javnim i privatnim predškolskim ustanovama.

Radno vrijeme restorana, kavana, kafeterija, hotelskih restorana kao i ugostiteljskih objekata na kupalištima i plažama na cijeloj teritoriji Crne Gore ograničava se do ponoći. Mjera će se primjenjivati u sljedećih tjedan dana, nakon čega će, na osnovu analize učinka mjere i epidemiološke situacije, biti odlučeno da li će primjena mjera biti produžena, priopćeno je iz Nacionalnog koordinacionog tijela.

Podsjeća se i da u ugostiteljskim objektima najviše četiri osobe mogu sjediti za stolom, osim članova istog obiteljskog domaćinstva dok razmak među stolovima mora biti najmanje dva metra.

Zbog složene epidemiološke situacije u sjevernom dijelu države odlučeno je da se u općinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje rad svih ugostiteljskih objekata obustavlja na tjedan dana.

Navodi se i da će biti pojačane mjere za osobe koja dolaze iz Srbije u Crnu Goru.

Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Srbiji odlučeno je da sve osobe koja u Crnu Goru ulaze iz te države od večeras budu upućivane u karantenu. Crna Gora ostaje opredijeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali stopa aktivnih slučajeva u Republici Srbiji, pogotovo u području uz granicu s Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor. Zbog toga osobe koje ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljega neće biti upućivane u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantenu u objektima koje je država odredila za tu mjeru, priopćeno je.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend