Vijesti iz BiH

Čović: O izbornom zakonu do početka svibnja, poslije toga više neće biti smisla

Vremena je ostalo jako malo i ako bismo gledali kako smo se ponašali u zadnjih godinu i pol dana onda je mala vjerovatnoća, pa čak i ja kao vječiti optimist sumnjam da možemo vjerovati da ćemo mi u sljedećih deset dana prihvatiti ono što znamo da trebamo provesti odluku Ustavnog suda o legitimnosti predstavljanja i za Grad Mostar’, rekao je Čović na konferenciji za medije u Mostaru.

 

Priča o Izbornom zakonu će za HDZ BiH završiti početkom svibnja, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH Čović je izjavio kako će priča o izmjenama Izbornoga zakona biH završiti kad Središnje izborno povjerenstvo proglasi izbore.

“Ne želimo dopustiti da netko špekulira da ćemo i u desetom mjesecu moći promijeniti Izborni zakon”, istaknuo je Čović.

Također, dodao je da nakon raspisivanja izbora neće biti moguće raditi zahvate oko izbornog zakona.

“Stranke ipak imaju dovoljno vremena, nekih 15-tak dana, ako ima političke volje. Vremena je ostalo jako malo i ako bismo gledali kako smo se ponašali u zadnjih godinu i pol dana onda je mala vjerojatnoća, pa čak i ja kao vječiti optimista sumnjam da možemo vjerovati da ćemo mi u sljedećih deset dana prihvatiti ono što znamo da trebamo provesti odluku Ustavnog suda o legitimnosti predstavljanja i za Grad Mostar”, rekao je Čović.

Istaklnuo je kako se na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH otvorilo o brojnim  pitanjima.

“Procjena je da mi izbore trebamo imati pripremljene kao da će se Izborni zakon promijeniti iako nam je ostalo vrlo simbolično vrijeme. Začuđen sam kako su drugi kampanju posvetili samo kritici onoga šta netko drugi radi bez ikakve ideje. Nastavite i dalje i time ćete samo ojačati poziciju HDZ-a”, poručio je Čović, koji je pri tom pozvao druge stranke da daju neki konkretan prijedlog jer postoji mogućnost da se “možda nekom i svidi”.

Odgovarajući na pitanje o sastanku s američkom veleposlanicom Maureen Cormack i šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom, Čović je rekao kako se zbog tehničkih detalja sastanak nije održa ovaj tjedan, ali da bi se mogao održati sljedećega.

“Ja sam na raspolaganju, dok god ima i dana prigode i šanse da se nešto promijeni, ne odustajem. Bez promjena Izbornog zakona BiH će biti jedna improvizacija. Ostavit ću zrno optimizma za ovih 15 dana. Ako želimo, znamo kako ćemo to uraditi, i Srbi i Hrvati i Bošnjaci. Ako ne želimo onda ćemo tražiti tehnike kako to ne uraditi pa ćemo vidjeti tko je u pravu”, rekao je Čović.

(J.G. / Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend