Vijesti iz BiH

CO-BEAR: Podrška firmama za brendiranje, uvođenje standarda i za izradu prototipa

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj, u suradnji s partnerima Općinom Teslić, RAŽ Razvojnom agencijom Žepče i Udruženjem privrednika „Biznis Centar“ Jelah-Tešanj realizira projekt: «Konkurentnost područja poslovne izvrsnosti – COBEAR».

 

U sklopu ovog projekta, direktor TRA Agencije, dr. Ismar Alagić potpisao je Zapisnik o izvršenoj usluzi izrade prototipova za potrebe firmi Pobjeda d.d Tešanj i Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, zajedno sa Edinom Ibrahimovićem, kao predstavnikom konzoricija, koji je bio izvođač navedene aktivnosti.

Kroz provedenu aktivnost firmama Pobjeda i Inox Ajanovic izrađeni su prototipovi novih proizvoda koji će omogućiti dalji prodor na tržište Europske unije i šire, kao i ulazak u proizvodne programe firmi kao što je Mercedes AG iz Njemačke.

Ispunjavanjem veoma strogih tehničkih zahtjeva firme Mercedes AG postignuta je poslovna izvrsnost u skladu sa svim tehničkim zahtjevima i cjelovitost realizacije ugovorenog prototipa.

Raduje nas i činjenica da su domaće projektantske firme dokazale da su u stanju izraditi predmetne prototipove u skladu sa najstrožim zahtjevima inostranih kupaca.

Podrška firmama kroz implementaciju projekta pruža se s ciljem unapređenja njihove konkurentnosti, povećanja izvoza, te stvaranja preduvjeta za nova zapošljavanja.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend