Lokalne vijesti

Članovi viteškog Preporoda nastupili u Rašljanima i Gračanici

Protekli vikend bio je izuzetno aktivan za članove BZK “Preporod“ Vitez. Naime, u subotu i nedjelju ovo viteško udruženje građana, koje se bavi promocijom i očuvanjem prvenstveno bošnjačke kulture i tradicije ali i tradicije drugih naroda, zabilježilo je dva nastupa.

Najprije je folklorna sekcija imala priliku da se predstavi na kulturno-zabavnoj manifestaciji simboličnog naziva „Večer prijatelja“, koja je održana u mjestu Rašljani, u Brčko Distriktu. Organizatori ove prelijepe manifestacije bili su članovi KUD-a „Azra“ Rašljani uz pomoć Udruženja žena „Glas žene“, također iz Rašljana. Na samoj manifestaciji, u oficijelnom dijelu programa, uz domaćina predstavilo se nekoliko kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine. Po završetku programa svi učesnici imali su priliku konzumirati tradicionalna jela i pića, koje su u okviru gastro kutka pripremile članice Udruženja žena „Glas žene“.

Već naredni dan dramsko-recitatorska sekcija i folklorna sekcija BZK“Preporod“ Vitez dala je svoj skromni doprinos u obilježavanju godišnjice osnivanja KUD-a „Ponos“ iz mjesta Pribava kod Gračanice.

Iz BZK“Preporod“ Vitez zahvaljuju prijateljima iz Brčkog i Gračanice na pozivu i ukazanom gostoprimstvu i upućuju iskrene čestitke na organizaciji i realizaciji pomenutih manifestacija.

(BZK “Preporod“ Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend