Kultura, Lokalne vijesti

Članovi Limene glazbe ‘Lašva’ svirali za štićenike ‘Duge’ i ‘Bakovići’

U okviru projekta “Humanitarna kulturna karavana”, članovi Limene glazbe “Lašva” iz Nove Bile odlučili su svojom glazbom doprijeti do onih kojima je to najpotrebnije.

Tako su prošli vikend uljepšali djeci s poteškoćama u razvoju u Novom Travniku i osobama sa smetnjama u duševnom razvoju u Fojnici.

Članovi Limene glazbe “Lašva” nastupili su za štićenike Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” Novi Travnik i Zavoda za zbrinjavanje osoba sa smetnjama u duševnom razvoju “Bakovići” u Fojnici, a sredstva za projekt “Humanitarna kulturna karavana” dodijelilo je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

– Na obje lokacije velikodušno smo dočekani i od djelatnika i od štićenika. Družili smo se i održali koncert, a pljesak, smijeh i razdraganost potvrda je da smo nastupili pred najboljom publikom na svijetu – kazao je tajnik i menadžer Limene glazbe “Lašva” Dragan Đido.

Od novca izdvojenog za projekt, kupljeni su i laptopi, koji su uručeni predstavnicima Centra “Duga” i Zavoda “Bakovići”.

“Humanitarna kulturna karavana” treći je humanitarno-glazbeni projekt kojeg je u proteklih nekoliko godina realizirala Limena glazba “Lašva” Nova Bila, a ranije su posjetili Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica” u Sarajevu, Stadlerov dječji dom “Egipat” u Sarajevu te Dom za starije osobe “Otac Kristofor” u Novoj Biloj. Vodstvo i članovi Limene glazbe “Lašva” najavili su da će i u budućnosti ustrajavati na realiziranju humanitarnih glazbenih aktivnosti i nastupa. Jedno od najsvrhovitijih obilježja glazbenog djelovanja je to da ono dopire do drugih. Ako glazbu promatramo strogo iz sociološkog kuta, ona služi tome da povezuje ljude, a ako na to dodamo i medicinski aspekt, kroz primjenu metoda muzikoterapije, onda glazba može i da povezuje ljude i da ih liječi, naveli su iz Limene glazbe.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend