Sport

Ćiro otkrio što mu je Mamić odgovorio na pitanje zašto je postavio Čačića!

– Način na koji je Dalić došao je potvrda najvećeg šarlatanstva. Hrvatski nogomet doživio je veliku afirmaciju, a onda dođu akrobati koji kompromitiraju sve.

 

Pobjedom protiv Ukrajine hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je doigravanje za SP u Rusiji. vatreni će, vjerojatno pod vodstvom Zlatka Dalića, put prema Rusiji tražiti u dvije dodatne utakmice, a mogući protivnici su nam Švedska, Sjeverna Irska, Republika Irska i Grčka.
O aktualnim temama vezanim uz HNS i reprezentaciju u HRT-ovoj emisiji Otvoreno govorili su Miroslav Ćiro Blažević, bivši izbornik, Dražen Ladić, bivši nogometni reprezentativac, Marko Šapit, sportski komentator HRT-a i Edo Pezzi, sportski komentator. Dalić i ja smo radili u mladoj reprezentaciji. Kad gledam to iz vanjske perspektive, Dalić je napravio ludo hrabar potez pristavši preuzeti reprezentaciju na način na koji se sve to odigralo. Kada sam dobio informaciju da dolazi, pretpostavio sam da je novi izbornik, a sad vidimo da je samo rješenje za jednu utakmicu ili dodatne kvalifikacije. To je za njega bio veliki rizik, mislim da o tome nije razmišljao. Što bi bilo s njegovom karijerom da smo izgubili od Ukrajine? Ipak, sve je ispalo kako smo očekivali i treba mu odati priznanje, rekao je Ladić.
Nadovezao se i Ćiro.
– Način na koji je Dalić došao je potvrda najvećeg šarlatanstva. Hrvatski nogomet doživio je veliku afirmaciju, a onda dođu akrobati koji kompromitiraju sve. Mamić kaže Čačić, a ovi svi već u autobusu dižu ruku. Način na koji su ovog divnog dečka nominirali je apsurdan. Sjetio se netko, kao što se sjetio izbaciti Štimca, i kompromitira karijeru jednog mladog trenera. Izbacili su i Kovača, a onda smo Čačića tolerirali malo dulje. Mamićeve priče o Biliću su apsurd, to je nisko miniranje. Nije Mamić sklon tome. Šuker je vjerojatno doveo Dalića jer se Mamić na neki način povukao. Ali zamjeram Mamiću što je Čačića stavio. Pitao sam ga koje argumente ima Čačić da bude izbornik, a on mi kaže: Kume moj, nisam imao nikog boljeg. Mali milijun boljih je bilo! Edo Pezzi ima svoje viđenje. – U važnoj utakmici kao što je bila ona protiv Ukrajine, posegnuo bi za Ćirom, priznaje Pezzi pa dodaje: – Izbornik je lider, motivator, čovjek koji dobije momčad. Dođu igrači umorni iz svojih klubova pa ih on mora rekuperat na svaki mogući način i tu je potrebna jedna druga kemija. Zato je iskustvo potrebno, a već godinama se ljudi uče na reprezentaciji što nije dobro. Hrvatska će protivnika u dokvalifikacijama saznati u utorak 17. listopada, a gosti emisije izrekli su svoje želje. Marko Šapit najradije bi da nam ždrijeb dodijeli Šveđane dok Miroslav Ćiro Blažević priželjkuje najatraktivnijeg protivnika.
Ladić i Pezzi smatraju da bismo najlakše pobijedili ekipu s Otoka, misleći pritom na Republiku Irsku ili Sjevernu Irsku.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend