Sport

Čilić, Dodig, Mektić i Pavić u Tokiju uspjeli što nitko nije 113 godina

Prvi put još od 1908. godine u finalu olimpijskog turnira muških teniskih parova igrat će tenisači iz iste zemlje. Bit će to Hrvati Marin Čilić i Ivan Dodig s jedne strane mreže te Nikola Mektić i Mate Pavić s druge, piše Index.hr.

Čilić i Dodig, koji nisu često zajedno igrali parove, do finala su izbacili Japance Daniela i Nishioku, Amerikance Rama i Tiafoea, Britance Murraya i Salisburyja te Novozelanđane Daniella i Venusa.

cilic dodig | Autor :

Mektić i Pavić, najbolji teniski par današnjice, na putu do hrvatskog finala bili su bolji od Brazilaca Demolinera i Mela, Talijana Musettija i Sonega, Japanaca McLachlana i Nishikorija te Amerikanaca Krajiceka i Sandgrena.

Samo dva puta u povijesti se dogodilo da u finalu igraju tenisači iz iste zemlje. Prvi put kad su 1904. godine na cijelom turniru sudjelovali samo američki parovi i drugi put četiri godine kasnije, kada su Britanci osvojili sve medalje u konkurenciji parova iz osam zemalja. Uz napomenu da tenisa na Igrama nije bilo od 1924. do 1988. godine…

U ženskim parovima samo se jednom dogodilo da su u finalu parovi iz iste zemlje. U Antwerpenu 1920. godine Britanke Kathleen McKane i Winifred McNair su bile bolje od Winfried Beamish i Dorothy Holman. U mješovitim parovima tri puta se dogodilo da su finalisti iz iste zemlje (1912., 1924., 2016.).

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend