Četvrto izdanje Vintage&Art marketa Mašna

U subotu, 16.aprila, u Kinu Bosna, predstavit će se 40 izlagačicana na Mašna.Vintage &Art marketu. Ne propustite osjetiti dašak prošlih vremena–dobro se zabaviti, slušati muziku iz perioda ’30-ih, ’40-ih i ’50-ih godina, kupiti unikatne stvari i upoznati veselo društvo.

Nakon uspješno održana tri izdanja Mašna marketa, ova vesela vintage priča se nastavlja. Mašna.Vintage & Art market je namijenjen svim ljubiteljima vintage i retro stvari, umjetnina i rukotvorina, dizajnerima i kolekcionarima koji su u potrazi za drugačijom inspiracijom, unikatnim primjercima predmeta, odjeće i nakita.

Četvrti po redu Mašna market će se održati u subotu, 16.aprila, u prostorijama Kina Bosna (Kino 1.Maj) na adresi Alipašina 19. Program marketa će trajati od 11:00 do 17:00 sati, a ulaz će biti besplatan za sve posjetioce. Market će biti prodajnog karaktera te će svi predmeti i odjeća biti na prodaju.

Na marketu će se pojaviti 40 izlagačica, koje dolaze iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice i Travnika, sa ručno rađenim nakitom, fotografijama, pločama, knjigama, vintage odjećom, obućom   i nakitom, restauriranim namještajem te drugim ukrasnim predmetima. Neki od izlagača su Mašna.Vintage Shop, Modni studio NIT, Pišemti/Čestitke, Lou Lux, Selma D., Magic Knot, Semina Art, Asha Art & Crafts, Smazalica, Sunny day, SabahetaKoshi Handmade Jewelry, UnikatninakitSaida, Narukvicesačipkom, Art Denizi, Unikatnakeramika, Kreativnamagija, T&V Arts, Magy art, Neragena CraftsMirelaŠatara, Šarenekapice, Farmasi cosmetics

Sve osobe zainteresovane za vintage modu,antikvitete, dekorativne predmete, stare knjige, ploče i rukotvorine su pozvane na druženje, kojim će im uljepšati ovaj proljetni dan. Uz mnoge poznate hitove iz prošlog stoljeća, svi zaljubljenici u retro zvuk će moći da nabave komad vintage odjeće, obuće ili nakita kakve su nosile Audrey Hepburn, Marilyn Monroe i druge ikone, čijem stilu se i danas divimo, da potraže knjige, ploče ili značke, probaju slasne kolačiće ili nabave nešto za svoje najmlađe.

Jednodnevni market će biti zatvoren u 17:00 sati, zajedničkim fotografisanjem svih izlagačica. Zavišeinformacijaposjetite FB stranicuMašna.Vintage&art market, FB event ili nam pišite na masna.market@gmail.com.