CERIĆ: PLASMANOM NA OLIMPIJSKE IGRE ISPUNILA SAM NAJVEĆI SAN

Najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine, judistkinja Larisa Cerić, osvojila je bronzanu medalju na Masters turniru u meksičkom gradu Guadalajara i na taj način ovjerila normu za olimpijske igre u brazilskom Rio de Janeiru koje će biti održane ovog ljeta.

Cerić je sedma bh. sportistkinja koja je uspjela izboriti plasman na olimpijske igre, a to joj je pošlo za rukom na posljednjem kvalifikacijskom turniru na kojem se borila protiv takmičarki iz samog vrha svjetske judo rang liste i koji joj je donio novih 280 bodova. – Osjećam se fenomenalno, dugo sam čekala ovu medalju i kraj kvalifikacija. Sretna sam jer sam ispunila svoj najveći san, a to je da se plasiram na olimpijske igre. Najviše bih željela da se zahvalim mojim trenerima Branislavu Crnogorcu i Arijani Jahi, te mojoj porodici i prijateljima koji su uvijek uz mene i koji me podržavaju – izjavila je Cerić nakon Mastersa.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener Larise Cerić, Branislav Crnogorac, podsjetio je da kvalifikacije u judo sportu traju u kontinuitetu dvije godine, te da je put Larise Cerić do olimpijske norme bio je izuzetno težak. – Nisam uopće sumljao da ćemo ostvariti naš cilj, ali moram priznati da je do posljednjeg takmičenja, konkretno do ovog Mastersa u Meksiku sve bilo otvoreno. U konačnici, kada je bilo najpotrebnije, Larisa je ovjerila svoj kvalitet. Prošli smo pakao kvalifikacija, ali iskustava s velikih međunarodnih takmičenja će pomoći da se nadamo dobrom plasmanu na olimpijskim igrama u Riu – rekao je Crnogorac.