Vijesti iz BiH

Ceremonija ispraćaja pješačke postrojbe OS BiH u Afganistan

U vojarni „Božan Šimović“ Čapljina, održana je ceremonija svečanog ispraćaja pješačke postrojbe iz sastava 4. pješačke brigade OS BiH u misiju potpore miru “Odlučna potpora“ u IR Afganistan.

 

Ispraćaju su nazočili zvaničnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, na čelu sa zamjenikom ministra obrane gospodinom Seadom Jusićem i načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnikom Antom Jelečem. Također, ispraćaju su nazočili i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici NATO-a i EUFOR-a u BiH, vojno-diplomatski zbor u BiH, generalski zbor OS BiH i predstavnici zapovjedništava i postrojbi Oružanih snaga BiH te obitelji.

Obraćajući se pripadnicima 4. pbr OS BiH, koji odlaze u mirovnu misiju “Odlučna potpora”, načelnik ZS OS BiH general pukovnik Anto Jeleč je rekao: “Časnici, dočasnici i vojnici, izuzetno cijenimo vašu spremnost i odluku da sudjelujete u mirovnim misijama i time doprinesete uspostavljanju i očuvanju mira u svijetu. Vaše angažiranje u ovoj plemenitoj misiji čini nas ponosnim, ali i nameće obvezu da kao oružane snage u cjelini uradimo sve kako bi svoju zadaću izvršili kvalitetno i u potpunosti. Siguran sam se da ste u potpunosti spremni da profesionalno izvršite predstojeće zadaće, dostojanstveno predstavite, ne samo Oružane snage BiH, nego i državu BiH sa svim njenim vrijednostima. Vaš profesionalni odnos prema povjerenim zadaćama garancija je da će naši pripadnici ostati istinski veleposlanici BiH u svijetu.”

Domaćin svečanosti, zapovjednik 4. pbr brigadni general Tomo Kolenda, istaknuo je važnost obuke koja se realizira u 4. pbr te naglasio potpunu osposobljenost i spremnost pripadnika ove postrojbe za izvršenje zadaća u Afganistanu. Također, svim pripadnicima postrojbe je poželio uspješno izvršenje misije i predstavljanje Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga BiH.

 

 (Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend