Lokalne vijesti

Čelništvo HKD NAPREDAK u posjeti podružnicama u Središnjoj Bosni

S novim snagama, mladim i poletnim, HKD Napredak nastavlja s radom, ali i s novim idejama, planovima.


Naime, na inicijativu dopredsjednika HKD Napredak, ujedno i predsjednika Napretkove podružnice u Busovači, prof. Josipa Križanovića, u trodnevni posjet podružnicama u srednjoj Bosni, dolazi novoizabrani predsjednik, Tuzlak, Nikola Čiča s najbližim suradnicima.
Cilj dolaska je upoznati se s radom podružnica u Vitezu, Novom Travniku, Travniku, Uskoplju, Bugojnu i Busovači, s problemima s kojim se susreću u radu, te s idejama i planovima koje aktualizirati i realizirati.
No, treba reći da su upravo podružnice HKD Napredak nositelji, ili pak važni čimbenici, kulturnog života u navedenim općinama.
Ovom prilikom razgovarat će se i o imovini HKD Napredak (Vitez, Travnik…), o mogućim zahvatima i uređivanju prostora u kojima neke od podružnica djeluju, ili pak o uređenju dijela prostora vlastitih objekata kao što je slučaj u Bugojnu, kao i o početku gradnje Doma HKD Napredak u Travniku.
Čelništvo HKD Napredak, predvođeno predsjednikom Nikolom Čičom, prvog dana boravka razgovarat će u Travniku sa srednjobosanskim županijskim ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Bojanom Domićem.

Program posjeta podružnicama srednje Bosne:

– četvrtak 12. rujna, županijsko resorno ministarstvo (Bojan Domić) u 12 i 30 sati; podružnica Travnik u 15 sati ; podružnica Bugojno u 17 sati.
– petak 13. rujna, Novi Travnik u 13. sati; Uskoplje u 15 sati; Vitez u 18 sati
– subota 14. rujna, Busovača 11 sati; 18 sudjelovanje u mimohodu sudionika tradicionalne Međunarodne smotre folklora „Srce središnje Bosne; 19. sati svečano otvaranje smotre što će učiniti predsjednik HKD Napredak, Nikola Čiča.

(Zvonimir Čilić)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend