Sport

Čelnici Sportskog saveza SBK/KSB razgovarali s predsjednicima granskih saveza

U prostorijama Sportskog saveza SBK/KSB održan je sastanak predsjednika Sportskog saveza SBK/KSB Mirsada Ibrišimbegovića i sekretara Amele Lolić sa predsjednicima granskih saveza SBK/KSB. Sastanku su se odazvali svi predsjednici granskih saveza SBK/KSB, pomoćnik ministra za kulturu, sport i informisanje u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Nusret Baručija i viši stručni saradnik za sport Slavica Batić-Delić, dok sastanki nisu prisustvovali predstvanici Košarkaškog saveza SBK/KSB kao i predstavnici inicijativnog odbora Rukometnog saveza SBK/KSB.

Sastanak je imao za cilj upoznavanje sa radom granskih saveza SBK/KSB, brojem registrovanih Klubova u granskim savezima, sistemom takmičenja kao i problematikom sa kojom se susreću Klubovi i granski savezi u svome radu. Tokom sastanka data je puna podrška ovakvim i sličnim sastancima koji samo doprinose uređenju i unapređenju oblasti sporta na našem Kantonu jer samo zajedničkim snagama sportskih radnika i resornog Ministarstva može se napraviti značaj iskorak u ovoj oblasti. Predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović najavio da će ubuduće dva puta godišnje najmanje održavati ovakvi sastanci, a po iskazanoj potrebi možda i više puta i da će Sportski savez SBK/KSB u narednom periodu pristupiti izradi programa u kojem će biti evidentirani svi sportski klubovi SBK/KSB, sportski radnici i sportisti u svim kategorijama. Prioritet sportskih radnika SBK/KSB su omladinska takmičenja u svim granama sporta kao i školska takmičenja što je primarni zadatak Sportskog saveza SBK/KSB i njegovih članica i resornog Ministarstva sa ciljem smanjenja destruktivnog ponašanja mladih i poboljšanja kvaliteta življenja.

Pomoćnik ministrice za kulturu, sport i informisanje Nusret Baručija dao je punu podršku sastanku izražavajući želju da će se u skorije vrijeme pridružiti registrovani granski savezi iz rukometa, džudoa, šaha što će doprinjeti razvoju navedenih grana sporta što je očiti primjer kroz formiranje Odbojkaškog saveza SBK/KSB kada na našem Kantonu se pokreće omasovljenje odbojkaškog sporta posebno kod ženske populacije.

Jedan od zaključaka sastanka da klubovi koji nisu članice granskih saveza SBK/KSB i sportskih saveza općina ne mogu učestvovati u  Izboru najboljeg sportsite Kantona za 2016. godinu, također donešen je zaključak da se teži uređenju sporta u svim segmentima posebno u segmentu rada Klubova u skladu sa pozitvnim zakonskim propisima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend