Sport

Čelik – Vitez 1:0

Oko 300 gledalaca je sinoć na Bilinom polju moglo vidjeti pobjedu Čelika nad ekipom NK “Vitez” iz Viteza.

Za Čelik su nastupili: Semir Bukvić, Goran Popović, Emir Jusić, Bojan Marković, Ante Hrkač, Haris Hećo, Semir Pezer, Marin Popović, Fenan Salčinović, Anes Haurdić i Danijal Brković. Igrali su još: Šivšić, Pliska, Hasanović i Smriko.

Jedini pogodak na utakmice smo vidjeli u 13. minuti. Desnom stranom je odlično prošao Salčinović i pronašao Pezera koji je asistirao Haurdiću. Njegov šut sa desetak metara iskosa je završio u mreži iza golmana Tirića.

Čelik je dominirao na terenu prvih sat vremena i nije dopuštao gostima da ozbiljnije ugroze gol Bukvića. Za koncentrisanu igru u sredini terena i sigurnu odbranu Čelika, strateg gostiju, Boris Pavić nije imao rješenja.

Nakon utakmice, šef stručnog štaba Čelika, Kemal Alispahić je rekao novinarima da je zadovoljan prikazanim, posebno ako se uzme u obzir koliko kratko vrijeme radi sa ovim igračima.

Mnogi igrači nisu još uvijek u potpunosti fit, neki od njih su odigrali tek par treninga ovdje u Zenici. Težit ćemo tome da igramo za publiku, za klub kakav je Čelik. Ipak, dižemo se poput Feniksa iz pepela i iz utakmice u utakmicu ćemo biti sve bolji, rekao je Alispahić.

Stručni stožer i navijači Viteza nisu bili nezadovoljni pokazanom igrom, ali su uočeni određeni nedostatci na koje će se fokusirati u narednom periodu i potruditi se ispraviti ih prije prvenstvenog susreta s NK Široki Brijeg narednog vikenda.

(hronika.ba/nkvitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend