Sport

Čelik protiv Viteza u najjačem sastavu

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju od 17:30 sati dočekati ekipu Viteza u prvoj utakmici nastavka Premijer lige.

 

Zeničani su nakon prvog dijela prvenstva skupili 10 bodova, tako da im Sloboda i GOŠK, koji su na pozicijama ispred, bježe šest odnosno sedam bodova. Za Čelik će svaka utakmica u proljetnom dijelu prvenstva biti odlučujuća, tako da će stručni štab i igrači biti pod velikim pritiskom.

Ipak, rukovodstvo kluba angažovalo je provjerene i iskusne nogometaše, koji imaju znanje i kvalitet da pomognu klubu da opstane u Premijer ligi.

Kada je u pitanju utakmica protiv Viteza, osim što će se igrati pod reflektorima, veoma važna vijest za sve one kojima su crno-crveni u srcu da će novi, rekonstruisani Čelik u subotu nastupiti u najjačem sastavu.

Zeničani su registrovali sve nogometaše, te su stigli i potrebni certifikati za njih. Stručni štab svakako ima razloga zadovoljstvo, kada se uzme u obzir da su pripreme okončali bez povreda igrača. Tako će navijači u subotu moći na djelu vidjeti Đelmića, Jurinu, Karamatića, Chelika, Nikolića i ostala pojačanja koja su ove zime stigla na Bilino polje.

Čelik će pokušati ove sedmice angažovati još jednog golmana, a ako to ne uspije, onda će se ekipi priključiti i golman juniora, koji će biti uz ekipu po potrebi.

Vitez je u prvom dijelu sezone na domaćem terenu pobijedio Čelik rezultatom 2:0, a u subotu će svakako biti prilika da se Zeničani osvete, te jednom nogom gurnu protivnika u 1. ligu FBiH.

(sportsport.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend