Lokalne vijesti

BUSOVAČKA PLANINA: Lijepo vrijeme i besplatne ski-karte privukli skijaše

Besplatnim kartama za ski-lift koje su privukle veliki broj posjetilaca sezona skijanja i službeno je otvorena u Ski-centru Busovačka planina. Ovo malo skijalište u posljednje vrijeme sve je popularnija destinacija, kako skijaša tako i gostiju željnih odmora u netaknutoj prirodi.

 

Vlasnik Miroslav Šafradin kaže da rezervacija za udarni period sezone ima dovoljno, baš kao i snijega s kojim, za razliku od drugih ski-centara, rijetko imaju problema, s obzirom na to da se nalaze na 1.530 metara nadmorske visine.

Noćenje 20 KM

– Za Novu godinu rasprodati su svi kreveti, a u januaru, osim domaćih, počinju dolaziti i gosti iz Hrvatske, tako da očekujemo prilično dobru sezonu – rekao je Šafradin.

Gosti im se vraćaju, kaže, ne samo zbog kvalitete skijališta nego i zbog pristupačnih cijena, koje, za razliku od drugih, godinama ne mijenjaju.

Noćenje naplaćuju tek 20 KM, dok je cijena ski-karte 12, a noćnog skijanja 10 KM.

Ipak, uprkos sve većem broju gostiju, još nisu, kaže Šafradin, riješili za njih najveći problem – put do skijališta.

Naime, problem dijele sa Ski-centrom Pridolci, koji se nalazi u blizini, pa tih 20-tak kilometara od grada automobilom nije lako prijeći, s obzirom na to da je riječ o makadamskom putu.

Ski-centar Busovačka planina nudi sav ugođaj za odmor

Spremna staza

Sunčano vrijeme na Busovačku planinu izmamilo je priličan broj gostiju, koji su uživali u odlično pripremljenoj stazi koju nije pokvarila ni južina.

Novi planovi

– Planove za širenje svakako imamo, nove staze, dodatni ski-lift, razmišljao sam i ove godine da uzmem dvosjed, ali sve to nema smisla dok ne riješimo put, koji je nama daleko najveći problem – kazao je Šafradin.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend