Lokalne vijesti

BUSOVAČA: Ukraden Golf 5

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9 krivičnih djela.

 

Dana 23.07.2018. godine, oko 05,40 sati, u PS Busovača zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Golf 5, registarskih oznaka M02-A-292, u mjestu Dobraljevo, općina Busovača. Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak izvršili su uviđaj, a policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila. Preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i otkrivanja izvršioca.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 23.07.2018. godine, oko 16,50 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, u kojoj su učestvovali:

 

  1. Putničko vozilo marke Passat, registarskih oznaka O62-A-532, kojim je upravljao S.G. rođen 1996. godine  iz Kiseljaka i
  2. Putničko vozilo marke VW Jetta, registarskih oznaka J78-E-200, kojim je upravljao E.B. rođen 1993. godine iz Fojnice.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobila je putnica u vozilu marke VW Jetta, N.B. rođena 1963. godine iz Fojnice.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 203 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 106 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača, od kojih su 2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključena su 2 vozila.

(Ured komesara)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend