Lokalne vijesti

BUSOVAČA: Teška prometna nesreća sa smrtnim ishodom

U protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna evidentirano je sedam prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije zadobile lakše tjelesne povrede.

Dana 4.6.2020.godine oko 02,40 sati na magistralnom putu M-5, u mjestu Grablje, općina Busovača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja s ceste u rijeku Lašvu putničkog motornog vozila marke Passat, registarskih oznaka Republike Slovenije.

Tom prilikom u vozilu je smrtno stradao A.M., rođen 1993. godine, dok su I.K., rođen 1993. godine i T.T., rođen 1992. godine zadobili tjelesne povrede, te su nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Busovača upućeni u Kantonalnu bolnicu Zenica. Sve tri osobe su iz Visokog.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, očevidne radnje na licu mjesta vrše policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do nesreće.

Iz Ureda komesara MUP-a KSB navode još da je zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno ukupno 386 prekršajnih naloga, od kojih je 248 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

FOTO: Ilustracija

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend