Kultura, Lokalne vijesti

BUSOVAČA: Sutra 9. Međunarodna smotra folklora „Srce Središnje Bosne”

Sutra (subota), 18.9.2021. godine, s početkom u 19 sati, HKD „Napredak“, podružnica Busovača, organizira devetu Međunarodnu smotru folklora pod nazivom „Srce Središnje Bosne“. 

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, i ovogodišnja Smotra će se održati u dvorani kina „Theatre“ u Busovači s početkom u 19 sati. Broj gledatelja će biti ograničen, a program smotre će se prenositi uživo putem portala centralna.ba te će svi ljubitelji folklorne baštine moći pratiti program iz sigurnosti i udobnosti vlastitog doma.

Ovogodišnji program „Srce Središnje Bosne“ će, prije svega, biti posvećen vokalnoj tradiciji BiH, ali i plesnoj tradiciji kroz nekoliko plesnih točaka folklornog sastava HKD-a Napredak Busovača. Svi gledatelji će moći uživati u izvornim i narodnim pjesmama izvornih pjevačkih skupina te folklornim koreografijama busovačkih Napretkovaca. 

Na smotri će sudjelovati izvorne pjevačke skupine iz Livna, Čitluka, Busovače i Kiseljaka te svi uzrasti folklornog sastava HKD-a Napredak z Busovače.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend