Lokalne vijesti

BUSOVAČA: Služena misa zadušnica za poginule branitelje na spomen obilježju Križ

Na spomen obilježju Križ na Žegi u naselju Polje, općina Busovača, jučer je služena sveta misa zadušnica, te su položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje.


Misu je predslavio župni vikar fra Ivica Matišić.

“Okupili smo se kako bismo molili za naše drage poginulle branitelje, za one koji su dali svoje živote braneći ove prostore. Ovom svetom misom pokazujemo da ih nismo zaboravili i da su oni i dalje dio naših života. U našoj Busovači imamo puno ovakvih susreta i svetih misa gdje slavimo za pale branitelje. To je pokazatelj da nam je stalo do tih ljudi i da ih nismo zaboravili. Nastojmo i ovom svetom misom pokazati da ih nećemo zaboraviti”, kazao je fra Matišić.

Svojom nazočnošću na svetoj misi zadušnici, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata odalo je izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BiH i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članovi obitelji poginulih branitelja i brojni sumještani.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend