Lokalne vijesti

BUSOVAČA: Policija kod vozača Golfa pronašla drogu

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe, 1 krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i 1 krivično djelo  razbojništva.

 

U okviru kontinuiranih planskih aktivnosti koje provode pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik  u cilju sprječavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dana 11.01.2018.godine oko 20,30 sati u ulici S.S. Kranjčevića, općina Busovača, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je  pretres vozila marke Golf, registarskih oznaka A28-E-223, kojim je upravljao M.R., rođen 1991. godine, iz Busovače. Tom prilikom, u vozilu je  pronađena određena količina bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i određena količina zelene zeljaste materije za  koju se sumnja da je opojna droga marihuana, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju i procesuiranju navedenog krivičnog djela.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend