Lokalne vijesti

BUSOVAČA: Maskirani i naoružani razbojnici opljačkali sportsku kladionicu

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Sinoć, u 20,35 sati, PS Busovača prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u mjestu Gavrine Kuće, općina Busovača. Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane dvije maskirane muške osobe, koje su uz prijetnju pištoljem iz kase otuđile određenu količinu novca, nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Busovača, koji su poduzeli aktivnosti na osiguranju lica mjesta, kao i na pretrazi terena u cilju pronalaska izvršilaca predmetnog razbojništva.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja navedenog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 372 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 202 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 3 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 3  vozila.

(Ured komesara)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend