Lokalne vijesti

Bugojno: Navijači Zrinjskog opljačkali Bingo i pretukli zaštitare

Sinoć oko 17:20 u trgovačkom centru Bingo u Bugojnu desila se nemila scena gdje su navijači fudbalskog kluba Zrinjski vraćajući se sa utakmice iz Viteza ukrali određenu količinu robe.

“U 16:30 sati grupa od desetak navijača Zrinjskog je ušlo u trgovinski centar Bingo u Bugojnu. Došlo je do fizičkog obračuna sa zaštitarima koji su tom prilikom lakše povrijeđeni. Nakon toga navijači su napustili trgovinski centar, ali su ih pripadnici policije zaustavili na području Općine Bugojno i odveli u policijsku stanicu“, kazao je za Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK-a.

“Prilikom prolaska kroz dio gdje se nalaze kase, upalio se alarm zbog ukradene robe na kojoj se nalaze kodovi. Zaštitari su odmah upozorili sporne kupce da se vrate iza kase i plate robu, nakon čega je njih oko 5 napalo Bugojanca V. M. koji je prevezen u dom zdravlja zbog zadobijenih povreda“, .

Rusmir Prohan je dodao da je u toku ispitivanje navijača nakon čega će biti donesena odluka da li se radi o prekršaju ili krivičnom djelu, odnosno da li je razlog sukoba bila krađa robe iz Binga. Zaštitarima je pružena pomoć u Domu zdravlja u Bugojnu.

Navijači Zrinjskog su incident napravili pri povratku iz Viteza gdje je Zrinjski danas rezultatom 1:0 savladao Vitez i završio polusezonu na prvom mjestu tabele sa četiri boda ispred Sarajeva.

(Izvor:bugojno.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend